NoSA |  Haulikko |  Kivääri |  Pistooli |  Practical |  Riistamaali |  Kuvagalleria |  Yhteydenotto

Tiedotteet

« Takaisin

04.07.2016

Mustaruutiampujamme SM-mitaleilla


Mustaruutiammunta on kokenut renesanssia NoSA:n piirissä viime vuosina. Jo kolmena vuotena järjestetyt mustaruutiharjoitukset ovat lisänneet ampujien määrää joka vuosi.
Harjoitukset ovat myös tuottaneet tulosta, sillä 1.-3.7. pidetyissä mustaruudin SM –kisoissa kaikki kolme kisoihin osallistunutta NoSA:n joukkueen jäsentä pääsivät mitaleille.
Jari Nissi voitti suomenmestaruuden luokassa Mariette (nallilukkorevolveri 25m) ja hopeaa luokassa Remington (nallilukkorevolveri, 50m ja 25m yhdistelmä). Marietessa Nissin voittava tulos oli 94 pistettä.
Lajia menestyksekkäästi jo vuosikymmeniä harrastanut Markku Ilvonen ampui hopeaa luokassa Vetterli Y60 (vapaa suusta-
ladattava 50m) ja pronssia luokassa Remington rifle (patruunalla ladattava mustaruutikivääri 100m, alkuperäiset aseet).
Pasi Anias sai hopeaa luokassa Smith&Wesson (patruunalla ladattava mustaruutirevolveri, 25m).
Lisäksi ryhmä sai yhdessä pronssia luokassa Forsyth (joukkuelaji, nallilukkopistooli, 25m).
Kaikki tulokset:
http://www.ampumaurheiluliitto.fi/lajit/mustaruuti/kilpailukalenteri-ja-kilpailutoi/tulokset/2016/


Vasemmalta Pasi Anias, Jari Nissi ja Markku Ilvonen

Mustaruutiammunnassa ammutaan erilaisilla historiallisilla mustaruutiaseilla tai niiden kopioilla. Mustaruutiammunnassa korostuvat varsinaisen ammunnan lisäksi kiinnostus asehistoriaan ja asetuntemus -aseiden ammushuolto ja puhtaanapito vaativat hieman ylimääräistä työtä savuttomiin lajeihin verrattuna.
NoSA:n harjoituksissa on ammuttu erityisesti käsiaseilla, mutta lajeja on yhtä lailla kivääriampujille ja haulikkoampujille. Muissa kuin haulikkolajeissa ammutaan tyypillisesti määräajassa 13 laukausta paperitauluun, ja 10 parasta osumaa huomioidaan pistelaskussa. Tästä joustosta huolimatta täysiä 100 pisteen tuloksia ei Suomenennätyksissä ole kuin yhden lajin yhdessä luokassa.
Lajin PM-kilpailut järjestetään 22.-24.7 ja Hämeen aluemestaruuskilpailut 4.9., molemmat Orivedellä. Katsojat ovat tervetulleita kisapaikoille tutustumaan lajiin, aseisiin ja ampujiin. Kuulosuojaus ja silmälasit on hyvä varata mukaan, sillä mustaruuti paukkuu, kipinöi ja savuaa laukaistaessa. Nokialla kevään säännölliset harjoitukset ovat loppuneet kisakauden alettua, ja loppukesästä harjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti. Harjoitusten vetäjänä on toiminut Pasi Anias.